Lovasok

FRISS:

Lovas Ügyességi Verseny Feladatai:

-Szlalom : rövid szlalom (lépés,ügetés sebességgel),hosszú szlalom (vágta sebességgel)
-10 kg zsák vonszolása kézzel,kötél használatával
-kiterített nejlonon való átkelés
-4 méteres zsákutcából való kitolatás
-4 db 25 cm átmérőjű rönkön való átkelés
-szalagfüggönyön való átkelés

Az ügyességi versenyen a járásmód szabadon választott. A feladatok végrehajtása időre történik,hiba esetén pontszám levonással jár.
Nevezési díj Nincs !
Kérdés esetén Ványi László (tel:70-770-6443) tud felvilágosítást adni !

Tisztelt lovasok !

2016.07.15-16-án tartjuk VI.Összefogás Napja rendezvényünket Csemőben a Putrisarki erdőben !
Rendezvényünk baráti jellegű,összefogásra,hagyományaink megélésére buzdít,lovas szellemünk erősítésére sarkall. A rendezvény szervezői sok szeretettel várják a lovas résztvevőveket,a kicsiktől,a nagyokig. Kori megkötés nincs , de kiskorúak esetén a felnőtt felügyelet elengedhetetlen ,illetve a szülő,kísérő tartozik felelősséggel a lovagló gyermekért. Minden kiskorú gyermek esetén a védősisak használata kötelező !

A rendezvényen résztvevő lovasok ,illetve a ló ellátást kap. Lovasok részére napi 1x meleg étel. Lovaknak,víz,széna ellátása megoldott. Számos izgalmas megmérettetésen vehetnek részt a lovasok, pl: ügyességi játék,vágta. Ezúton is kérünk minden rendezvényünkre látogató lovast tiszteljenek meg minket azzal hogy részt vesznek a felvonuláson is,mellyel falunk lakóit szeretnénk megörvendeztetni !

Figyelem ! A rendezvényen azok a lovak vehetnek részt melyek rendelkeznek az alábbi állategészségügyi elvárásokkal !
-Lóútlevél
-6 hónapnál nem régebbi vérvételi eredmény
-Jó egészségi állapot

A fentiek a helyszínen ellenőrzésre kerülnek ! Csoportosan érkező lovak esetén (akár talpon,akár lószállító járművön) ha az együttesen érkező lovak akár egyikének is nincs meg az érvényes vérvételi eredmény akkor azon csoport egyetlen lova sem léphet be a rendezvény területére.
Ezen rendkívüli óvintézkedések szükségességét a jelenleg az országban lévő kevésvérűség betegség fellépése indokolja ! (De a törvényi előírás is ezt írja elő). Együttműködésüket és megértésüket köszönjük lovaink egészségének megóvása érekében !

Lovasoktól kérjük :
-Lovashoz méltó viselkedés , mely alatt értjük például a mérsékelt italfogyasztást ,aki bármilyen megmérettetésen részt vesz azt csak józanul tegye !
-Legyünk tekintettel környezetünkre !
-Kezdő lovasokkal ,lovakkal legyünk elnézőek,türelmesek ,segítőkészek (Mindenki volt kezdő !)
-A piros szalagot tartsuk tiszteletben ! Piros szalagot a rúgós ló farkára elhelyezve mindenképpen kérjük alkalmazni !
-Vigyázzunk egymásra és a látogatókra is !
-Akinek módja és lehetősége van rá kérjük szépen legyen szives viseletben jönni rendezvényünkre !
-Lovak kikötéséhez szükséges felszerelésről mindenki magának gondoskodjon ,ott alvás esetén sátorozási lehetőség adott a lovakhoz közeli helyen vagy közvetlen közelében is.
-lószállító járművön érkező lovak esetében a ló levezetése után kérjük a lószállítót a parkolóban elhelyezni
-Saját lováról mindenki megfelelően gondoskodjon,kikötés esetén tartózkodjon lova közelében a biztonságos „szemmel tartás „okán!
Amely lovat a rendezőség alkalmatlannak ítél a felvonuláson való részvételre kérjük tudomásul venni és betartani ! (alkalmatlanság például : nem megfelelően kezelhető ló,stb)

Ezek a főbb tudnivalók ! Minden további esetlegesen felmerülő lovas kérdésben lehet informálódni Ványi László-nál a 70/770-64-43-as telefonszámon !

Sok Szeretettel Várunk Mindenkit !!