Összefogás napja – 2015/07/10

Tisztelt lovasok !

2015.07.10-11-én tartjuk V.Összefogás Napja rendezvényünket Csemőben a Putrisarki erdőben! Rendezvényünk baráti jellegű,összefogásra,hagyományaink megélésére buzdít,lovas szellemünk erősítésére sarkall. A rendezvény szervezői sok szeretettel várják a lovas résztvevőveket,a kicsiktől,a nagyokig. Kori megkötés nincs , de kiskorúak esetén a felnőtt felügyelet elengedhetetlen ,illetve a szülő,kísérő tartozik felelősséggel a lovagló gyermekért.

Minden kiskorú gyermek esetén a védősisak használata kötelező !

A rendezvényen résztvevő lovasok ,illetve a ló ellátást kap. Lovasok részére napi 1x meleg étel. Lovaknak,víz,széna ellátása megoldott.

Számos izgalmas megmérettetésen vehetnek részt a lovasok, pl: ügyességi játék,vágta.

Ezúton is kérünk minden rendezvényünkre látogató lovast tiszteljenek meg minket azzal hogy részt vesznek a felvonuláson is,mellyel falunk lakóit szeretnénk megörvendeztetni !

Figyelem ! A rendezvényen azok a lovak vehetnek részt melyek rendelkeznek az alábbi állategészségügyi elvárásokkal !

-Lóútlevél

-6 hónapnál nem régebbi vérvételi eredmény

-Jó egészségi állapot

A fentiek a helyszínen ellenőrzésre kerülnek ! Csoportosan érkező lovak esetén (akár talpon,akár lószállító járművön) ha az együttesen érkező lovak akár egyikének is nincs meg az érvényes vérvételi eredmény akkor azon csoport egyetlen lova sem léphet be a rendezvény területére.

Ezen rendkívüli óvintézkedések szükségességét a jelenleg az országban lévő kevésvérűség betegség fellépése indokolja ! (De a törvényi előírás is ezt írja elő). Együttműködésüket és megértésüket köszönjük lovaink egészségének megóvása érekében !

Lovasoktól kérjük :

-Lovashoz méltó viselkedés , mely alatt értjük például a mérsékelt italfogyasztást ,aki bármilyen megmérettetésen részt vesz azt csak józanul tegye !

-Legyünk tekintettel környezetünkre !

-Kezdő lovasokkal ,lovakkal legyünk elnézőek,türelmesek ,segítőkészek (Mindenki volt kezdő !)

-A piros szalagot tartsuk tiszteletben ! Piros szalagot a rúgós ló farkára elhelyezve mindenképpen kérjük alkalmazni !

-Vigyázzunk egymásra és a látogatókra is !

-Akinek módja és lehetősége van rá kérjük szépen legyen szives viseletben jönni rendezvényünkre !

-Lovak kikötéséhez szükséges felszerelésről mindenki magának gondoskodjon ,ott alvás esetén sátorozási lehetőség adott a lovakhoz közeli helyen vagy közvetlen közelében is.

-Saját lováról mindenki megfelelően gondoskodjon,kikötés esetén tartózkodjon lova közelében a biztonságos „szemmel tartás „okán!

Amely lovat a rendezőség alkalmatlannak ítél a felvonuláson való részvételre kérjük tudomásul venni és betartani ! (alkalmatlanság például : nem megfelelően kezelhető ló,stb)

Ezek a főbb tudnivalók ! Minden további esetlegesen felmerülő lovas kérdésben lehet informálódni Ványi László-nál a 70/770-64-43-as telefonszámon !

Sok Szeretettel Várunk Mindenkit !!